Gunalight benytter meridianer som er det samme prinsippet som i akupunktur. Meridianer er usynlige kanaler i kroppen som energien i kroppen sirkulerer gjennom. Når energien flyter fritt gjennom energibanene er kroppen balansert og sunn. Blir energien blokkert, stagnert, eller svekket kan det resultere i fysisk, mental eller følelsesmessig endring i helsen. Ubalanser kan skyldes problemer i enten den fysiske eller følelsesmessige tilstanden. Gunalight kan motvirke disse ubalansene. Gunalight filtrerer lys gjennom en rund krystall som skaper energi og stimulerer de ulike punktene på kroppen.

Lys kan forbedre blodsirkulasjonen. Mange fysiologiske prosesser vil kunne bedres som følge av økt boldgjennomstrømming. Lys kan skape energibølger som kan øke produksjonen av antistoffer og redusere betennelser.

Tilstrekkelig mengde med oksygen er vital for god helse. Cellene i kroppen er avhenging av oksygen. Oksygenet sørger for bevegelse i kroppen og tillater den å helbedre seg selv via cellefornyelse. Om vevet blir mettet med oksygen kan det styrke de hvite blodcellene som kan hjelpe med å bekjempe bakterier. Oksygen stimulerer også frigjøring av kjemikalier som kan skape blokkeringer i blodstrømmen og kan dermed stimulere fornyelse av vev.

Vi trenger lys og energi for å leve. Den verdensberømte vitenskapsmannen Albert Einstein beviste at kroppen består av energi.

En sunn kropp har en frekvens på mellom 62 000 000 -78 000 000 Hz. Når vi er i syke eller i ferd med å bli det reduseres mengden av energi i kroppen.

Gunalight pulserer mellom frekvensene og bølgenlengdene som vist under:

167 000 - 520 000 Hz

 380 - 720 nanometer( ca samme som fotosyntesen i naturen).

Lysintenitet på ca 7,5 lumen.

Og det er hvit lys som innholder alle farger. 

Gunalight benytter en 100% naturlig rund bergkrystall som linse.